Hjärsås/Värest.IF

Referat: Glimåkra IF - Hjärsås/Värest.IF

"Vi kommer till Glimåkra med en trupp på 14 man i blandat skick. Någon med känningar och en annan har varit sjuk.
Stor eloge till dem som ändå ställer upp i dessa tider med bortfall pga sjukdomar, resor och jobb.

Första halvlek spelar vi riktigt bra,vi äger mycket boll och styr och ställer lite som vi vill. Trots detta ligger vi under med 2-0 i halvtid. Vi blir hårt straffade för vårt slarv på egen planhalva samtidigt som Glimåkra är ruggigt effektiva på dem få chanser de får.
Tilläggas skall att vi skapar väldigt många chanser i första som vi, tyvärr, inte lyckas sätta dit.
Orättvist halvtidsresultat, men det är tjusningen med fotboll.

I andra halvlek tar Glimåkra över taktpinnen mer och mer i samband med att vi jagar reducering., lite för högt upp. Vi blir för ensamma när vi, i vår frustration, jagar boll på egen hand. Glimåkra utnyttjar detta på bästa sätt där de får matchen dit de vill. Glimåkra är ett av dem bättre lagen i vår div 5 serie på att hålla bollen inom laget stillastående mot en jagande motståndare.
Här måste givetvis vi styrande ta tag i det genom att flytta hem laget och börja om från början.
Hatten av för Glimåkra som visar prov på effektivitet.

Vi jobbar vidare med att bli säkrare i vårt passningsspel samt att vi försöker behålla tålamodet över 90 min.
Även att vi fortsätter jobba med att utföra alla moment rejält.
Vi skapar, på egen hand, väldigt många chanser genom fina kombinationer. Detta är gynnsamt då vi kommer att kunna växla mellan ett upprull från backlinje till anfall men även att vi spelar ett rakare och enklare spel.

Vi jobbar vidare och tar lärdom av dagens läxa mot Glimåkra.